Klimaatgesprekken

Datum en tijd:

donderdag 14 maart19:30 - 21:30 uur

Locatie:

Auteurslaan 176, 5044 MD Tilburg

We leven in een wereld in verandering. Het klimaat is ook in verandering, maar de richting waarin het beweegt, is zorgelijk. De veranderingen gaan zo snel: extreme droogte, extreme regenval, extreme temperaturen. Records worden verbroken. De toekomst scenario’s zijn niet rooskleurig. Als we stil staan bij al die de veranderingen kan dat angst oproepen, boosheid en onmacht. Zo voegen we aan alle pijnlijkheid nog meer toe.

In Nederland is men (Klimaatgesprekken) een aantal jaren geleden begonnen met het aanbieden van een reeks van zes gesprekken over het klimaat. In die zes gesprekken, met verschillende werkvormen, krijgt men meer zicht op de omgang met het klimaat met betrekking tot wonen, voedsel en water, wonen en consumeren. Als er beter zicht is op de gewoontepatronen kan er gekeken worden welke stappen er te ondernemen zijn om de voetafdruk te verkleinen. Dat wil zeggen dat de aarde niet verder uitgeput wordt, en het milieu niet verder vervuilt.

In de workshop reeks gaan we ook met elkaar in gesprek om vaardigheden te ontwikkelen in het spreken met anderen over het klimaat. We kunnen leren om er samen over te praten op een manier die uitnodigt en aanzet tot verandering. Dat noemen we het vergroten van de handafdruk.

De workshopreeks wordt gegeven door Doshin Houtman, klimaatcoach, evt. in samenwerking met een andere klimaatcoach. Het maximum aantal deelnemers voor de workshop is 8. Vanwege de groepsdynamiek wordt verwacht dat je aan alle bijeenkomsten deelneemt.

De kosten voor de workshop zijn €60 voor de organisatie van klimaatgesprekken en boeken: "Morgen begint nu" en het klimaatgesprekken-werkboek.

De workshop valt onder de paraplu van Klimaatgesprekken. Daar geven we ons uiteindelijk ook bij op. Als je meer wilt weten, kijk op www.klimaatgesprekken.nl. Data voor de workshopreeks, steeds op donderdagavond van 19.30-21.30: donderdag 14 maart; 28 maart; 11 april; 25 april; 16 mei; 30 mei.


Meer informatie en aanvraag:

^