Meditatiedag september 2024

Datum en tijd:

zondag 15 september10:00 - 16:00 uur

Locatie:

Landgoed Bleijendijk in Vught

Om wat langer te oefenen in aandacht is een meditatiedag in stilte heel geschikt. Er is een korte kennismaking en een inleiding op de oefening. Na het aandachtig bewegen is er een zitmeditatie met begeleiding. Daarna wisselen zit- en loopmeditaties elkaar af. Er is een dharmatoespraak en we eten onze lunch in aandacht. Gedurende de middag oefenen we ook het bewegen in aandacht. Aan het einde van de dag is er een mogelijkheid om uit te wisselen en vragen te stellen.

De oefening op Bleijendijk is een mooie gelegenheid om te oefenen met de 6 zintuigen. Er is tijd om te onderzoeken wat het is om echt aanwezig te zijn, en te ervaren hoe de geest steeds weer verhalen maakt over wat we waarnemen, en ons zo weer weghaalt bij dat eenvoudige natuurlijke leven.

  • De meditatiedag wordt begeleid door Doshin Houtman.
  • Lunch zelf meebrengen.
  • Deze activiteit is op basis van dana (vrijgevigheid). De uitgaven (huur, verwarming e.d.) voor het organiseren van deze activiteit zijn €30,00.
  • Naast de gift voor de organisatie, is het mogelijk een gift te schenken voor het onderricht (aan de dharmaleraar) Dit kan aan het einde van het weekend in de danabox of digitaal. Ga voor bankrekeningnummers naar de webpagina ANBI en geldzaken.

Meer informatie en aanvraag:

^