Activiteiten

Doorgaande meditatiegroepen

Aandachtig bij het lichaam aanwezig zijn, is een mooie manier om de grote gehechtheid aan het denken los te laten.


Online ochtendmeditatie stiltemeditatie

Een online ochtendmeditatie in stilte op werkdagen. We mediteren samen in stilte en beginnen zo de dag in aandacht. Op die manier ondersteunen we elkaar om die aandacht ook in het dagelijks leven te blijven cultiveren.


Online doorgaande meditatiegroep

De meditatiebijeenkomsten zijn bedoeld ter ondersteuning van de dharmabeoefening in het dagelijks leven. Aandachtig bij het lichaam aanwezig zijn is een mooie manier om de grote gehechtheid aan het denken los te laten.


Reflectiebijeenkomst

Naast de doorgaande meditatiebijeenkomsten is er een mogelijkheid om te reflecteren op de precepts, de boeddhistische aanbevelingen voor een gelukkiger leven.


Insight Dialogue

Hoe kun je aandacht toepassen in dialoog met een ander?


Individuele begeleiding

Het leven is onvoorspelbaar. Soms zijn er moeilijke of ingewikkelde situaties in ons leven die vragen om nadere reflectie. Het kan zijn dat het te persoonlijk is om dat in de groep aan de orde te stellen.


Meditatie in actie

Met een eigen centrum zijn er altijd wel werkzaamheden te doen. We mediteren eerst samen, drinken dan koffie/thee en gaan daarna oefenen om een activiteit met aandacht te doen.


Dharma maatjes

Deze activiteit is gericht op mensen die, om wat voor reden dan ook, niet in staat zijn om reguliere activiteiten van een sangha mee te maken.


Gastleraar

Soms wordt Doshin ook bij sangha's in anders steden uitgenodigd om te komen begeleiden. Informatie en opgave gaat niet via Inzicht en Bevrijding maar via de opgegeven site. Je vindt deze activiteit ook in de Kalender.


Sanghabijeenkomst

Eén of twee keer per jaar wordt er een avond georganiseerd die in het teken staat van ontmoeting. Er is tijd om elkaar wat beter te leren kennen tijdens dit informele samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje. Ruim tevoren verschijnt er info over deze activiteit.


Oudejaarsbijeenkomst

Het is inmiddels een traditie aan het worden om de overgang van het oude naar het nieuwe jaar in het centrum te vieren.


^