Activiteiten

Doorgaande meditatiegroepen

Aandachtig bij het lichaam aanwezig zijn, is een mooie manier om de grote gehechtheid aan het denken los te laten.


Online ochtend stiltemeditatie

Online stiltemeditatie van maandag t/m vrijdag van 07:00 - 07:30 uur met uitzondering van de feestdagen en de zomermaanden juli en augustus. Aan het begin en het einde is er een korte inleiding en afsluiting.

De online ochtendmeditatie is een gift van de meditatiebegeleiders aan de Sangha. Wil je toch dana overmaken, doe dit dan als gift aan de Stichting.


Reflectiebijeenkomst

Naast de doorgaande meditatiebijeenkomsten is er een mogelijkheid om te reflecteren op de precepts, de boeddhistische aanbevelingen voor een gelukkiger leven.


Insight Dialogue

Hoe kun je aandacht toepassen in dialoog met een ander?


Individuele begeleiding

Het leven is onvoorspelbaar. Soms zijn er moeilijke of ingewikkelde situaties in ons leven die vragen om nadere reflectie. Het kan zijn dat het te persoonlijk is om dat in de groep aan de orde te stellen.


Klimaatgesprekken

We leven in een wereld in verandering. Het klimaat is ook in verandering, maar de richting waarin het beweegt, is zorgelijk. De veranderingen gaan zo snel: extreme droogte, extreme regenval, extreme temperaturen. Records worden verbroken. De toekomst scenario’s zijn niet rooskleurig. Als we stil staan bij al die de veranderingen kan dat angst oproepen, boosheid en onmacht. Zo voegen we aan alle pijnlijkheid nog meer toe.


Dharma maatjes

Deze activiteit is gericht op mensen die, om wat voor reden dan ook, niet in staat zijn om reguliere activiteiten van een sangha mee te maken.


Gastleraar

Soms wordt Doshin ook bij sangha's in anders steden uitgenodigd om te komen begeleiden. Informatie en opgave gaat niet via Inzicht en Bevrijding maar via de opgegeven site. Je vindt deze activiteit ook in de Kalender.


Sanghabijeenkomst

Eén of twee keer per jaar wordt er een avond georganiseerd die in het teken staat van ontmoeting. Er is tijd om elkaar wat beter te leren kennen tijdens dit informele samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje. Ruim tevoren verschijnt er info over deze activiteit.


^