Insight Dialogue

Datum en tijd:

zondag 17 november10:30 - 16:30 uur

Locatie:

Poststraat 7A, 5038 DG Tilburg

Tijdens deze dag kun je kennismaken met Insight Dialogue of je beoefening opfrissen.

Wat is 'meditatie in dialoog'? Hoe kun je aandacht toepassen in dialoog met een ander? Hoe kun je daarbij opmerkzaam blijven? Vipassana-meditatie met Insight Dialogue is een boeddhistische oefening voor de ontwikkeling van wijsheid en mededogen door meditatie in dialoog. Wij ontlenen veel plezier aan contacten met anderen, maar contacten kunnen ook stress opleveren. Voor Gregory Kramer is dit aanleiding geweest een oefening te ontwikkelen waarbij mindfulness toegepast wordt in dialoog met medemediterenden. Bij Insight Dialogue herinneren de begeleider en de mediterenden elkaar eraan om opmerkzaam te blijven. Dit kan de kwaliteit van de opmerkzaamheid en daarmee van de meditatie versterken. De meditatie in dialoog doen we aan de hand van vragen die voortkomen uit boeddhistische onderwerpen. De dialogen worden afgewisseld met periodes van stilte. Ook is er gelegenheid voor zorg voor het lichaam, met eenvoudige bewegingsoefeningen.

  • Gastdocent: Marieke Duijvesteijn, met assistentie van Ronald Hochstenbach
  • Lunch zelf meebrengen.
  • Deze activiteit is op basis van dana (vrijgevigheid). De uitgaven (huur, verwarming e.d.) voor het organiseren van deze activiteit zijn €30,00
  • Naast de gift voor de organisatie, is het mogelijk een gift te schenken voor het onderricht (aan de dharmaleraar) Dit kan aan het einde van het weekend in de danabox of digitaal. Ga voor bankrekeningnummers naar de webpagina ANBI en geldzaken.

Meer informatie en aanvraag:

^